lördag 6 mars 2010

OS i backspegeln

En vecka har nu passerat sedan årets största idrottshändelse (om man för ett ögonblick kan bortse från den stundande Superettan...och fotbolls-VM förstås... jag ber att få återkomma...), och Yorath måste få ge en kort-kort-kort uppsummering. Kortare än kort därför att jag inte kommer återge och analysera varenda distans, lopp och hopp, medalj, eller nästan-medalj, utan endast konstatera fakta:

Norges medaljskörd skrevs till totalt 22 medaljer i Vancouver, varav nio (9) av (förhoppningsvis (!?)) rent guld, medan värsta rivalen (om man man skall lägga sig på kvällstidningarnas nivå) Sverige kammade hem 11 bling-blong, fyra (4) av dom av de ädlaste valörerna.
Två relativt små länder på tillsammans totalt ungefär 13,5 miljoner invånare som tillsammans kämpat ihop till sammanlagt 33  medaljer (12,7 %) av hela världens kompletta skörd på 258 plåtar, och då består mig veterligen planeten Tellus i nuläget av 6,750 miljarder invånare.
Imponerande, och även om både N och S är så kallade vintersportnationer, så borde man inom rimlighetens gräns i framtiden nog sänka förhoppningar och krav ett antal hundradelar, sekunder, centimeter och meter, då ett eller två guld för både N och S borde hyllas som just den eller de framgångar det förhoppningsvis kommer bli, i stället för att fokusera på uteblivna placeringar som gedigna fiaskon...

Nog om det, det här inlägget blev ett antal rader längre än det var tänkt, men det slutar självklart inte här:
Den uppmärksamme läsaren (och ni är några stycken, tack till Er och Göbbgrinit's statistikprogram) har nog redan noterat att det saknas två medaljer (1 silver (N) och 1 guld (S)) i sammanfattningen ovan, men...nu är det ju en gång, och för alltid, så att curling-medaljer inte räknas i Yoraths värld...

Inga kommentarer: