tisdag 25 maj 2010

Litterär spridning hos Konsum Värmland


Butikchef Sixten och han fru Gertrud, tillika kassabiträde i Sixtens affär, diskuterar årets bokinköp till litteraturhyllan, de vill göra ett försök att blanda ut tantsnusket med lite gubb dito, och funderar på om Lemmys White Line Fever kan vara något som kan fresta lokalbefolkningen att lägga en pocketbok, eller allra helst fyra pocketböcker, på rullbandet:

-Den där grabben på det omslaget ser ju ut som en del av det klientelet vi har här i affären, den kanske vi skall ta in några exemplar av?
-Men vem är det då, någon vi känner?
-Nej, men tydligen så har Yorath haft närkontakt med honom vid ett par tillfällen.
-Yorath?
-Ja, du vet, den där bloggarn som brukar köpa snus här ibland.
-Jaha, vad har han för samband med den här författaren då?
-Jo, tydligen så var han på en konsert med den här killens orkester i Oslo på början av nittiotalet, efteråt så vankades det efterfest på ett ställe som het Elm Street, dit kom den här Lemmy med sitt följe och Yorath vrängde då av sig den T-shirt han hade på sig och överräckte denna till honom med orden "Here you are, a T-shirt with my band" varav Mister Kilmister svarade med det som normalt kallas whiskyröst: "Thanx, I'm gonna wear it the next time I'm on TV ", för att sedan stoppa tröjan lite nonchigt i bakfickan.  Sedan gick det nåt år eller två, ingen T-shirt syntes på någon TV-skärm, vare sig på den ena eller andra kanalen.
-Och?
-Jo, så ville det sig inte bättre än att Yorath och hans band fick värma upp för för Lemmys Motörhead i Karlskoga, det kan ha varit i november '94, och han såg då sin chans att ta reda på vart den överräckta T-shirten hade tagit vägen.
-Jaha?
-Jovisst ser du, Yorath klev in i huvudattraktionens omklädningsrum, om det var innan eller efter konserten skall vara osagt, där hittade han Lemmy med något som kunde se ut som en groupie.
-Guppy? Dom har ju vi haft många av, Sixten.
-Inte Guppy, Gertrud...groupie! Du vet en sådan som gärna vill omgås nära musiker.
-Jaha, som en trumslagare ungefär?
-Ja just det, i alla fall så frågade Yorath: "Do you remember the T-shirt I gave you some time ago?" varav Lemmy svarade, eller snarare fräste, med ännu djupare whiskyröst än senast, "I don't remember any fucking T-shirt, now get the fuck out off here!"
-Ojdå!
-Jo precis vet du, Yorath bugade djupt, stammade fram ett nästan tyst "Sorry" och backade ut ur omkädningsrummet!
-Ja, där ser man.
-Ja det gör man verkligen.

3 kommentarer:

Jonathan Strandlund sa...

Stenhårt!

Cleon sa...

Lemmy!

//Yorath sa...

Skriver man ett inlägg som handlar om Lemmy så står skoghallspöbeln i kö för att kommentera...