söndag 18 december 2011

Turist i tillvaron

Svensk punk lever i allra högsta grad, något samlingsskivan Turist i Tillvaron är ett lysande exempel på. 16 band samsas om utrymmet på vinylen, däribland Suicide Syndicate och värmländska E.A.T.E.R.

Kul att hela sju av banden består av ett eller flera kvinnliga medlemmar varav två, Beyond Pink och Glidslem, är renodlade tjejband. Glädjande även att Martin Andersson, bördig från Kristinehamn och tidigare basist i Jumper, har hittat tillbaks till punken i och med att han i dag spelar gitarr i Strindberg Som Tortyr från Bagarmossen.

lördag 17 december 2011

Ingen vidare bra idé



En mycket ångerfull Yorath kan bara konstatera att det inte var så värst genomtänkt att hänga upp ett trädgårdsprydnadsjox med en massa ståltråd och skit i samma träd som några fågelautomater. Jag kan bara beklaga djupt inför talgoxens kvarlevande familjemedlemmar samt alla landets småfåglar och önska er alla en god jul, trots allt...

onsdag 7 december 2011

Otippat samarbete...

Björn Skifs är tydligen ute efter lite fläskigare basgung på sin annars så slätstrukna soulpop, så därför är det helt naturligt att han passar på när Lemmy är i närområdet.

Efter Reed-Metallica kommer därför Lemmy-Skifs...

Klicka här för mer information och biljetter.

lördag 3 december 2011

Suicide Syndicate - Bad Wolfes Eat Small Pigs

Sedan Dregen blev folkkär packmopedist och Nicke Borg pissade på allt Backyard Babies låtsades stå för genom sitt deltagande i melodifestivalen har det funnits en ledig plats i anfallet hos Sveriges mangel-rock landslag. Ett gäng lirare som utan tvekan har kapacitet att fylla den lucka i startelvan som uppstod efter bakgårdsgrabbarnas tack-och-hej-till-allt-som-heter-credibilitet-och-trovärdighet är Suicide Syndicate från Malmö.

Självmordssyndikatet har det mesta som skall till för att Yorath skall göra vågen framför högtalarna när stiftet jobbar sig genom bandets debutskiva Bad Wolfes Eat Small Pigs; rätt look, rätt attityd och ett gäng riktigt bra låtar. Att skivan finns på vinyl är ett självklart plus och att det snattas oblygt från både Lords Of The New Church och Chron Gen är heller inget minus, för här handlar det inte om stöld utan om några riktigt bra exempel på hur man förvaltar god smak på rätt sätt.

Bad Wolfes Eat Small Pigs klart bästa spår är Dead Generation och Love Hurts där influenserna från Lords och Chron Gen är mer än påtagliga, resten av låtarna skäms inte heller för sig förutom skivans sista spår; covern på Where The Wild Roses Grown ( Nick Cave - Kylie Minouge) med gästspel av "The Queen of Punkrock" (Eh...Beki Bondage någon?) Texas Terri, där det tyvärr tar tvärstopp.

Även om magplasket på slutet drar ner helhetsintrycket en aning är Bad Wolfes Eat Small Pigs ett  givet alternativ under granen till den som önskar sig riktigt hårda klappar.

1 timme världens bästa Stefan

Yorath missade gårdagens K-Special med Stefan Sundström på grund av årets första julbord

Tack för maten och tack för SVT Play...

torsdag 1 december 2011

Vad nu?

"Bunden kvinna inget brottsoffer

Kvinna hittades bakbunden med munkavle på motorvägen söder om Uppsala på tisdagen. Men efter förhör i går konstaterade polisen att den 24 åriga kvinnan inte utsatts för brott"

TT

Betyder detta att det inte är kriminellt att bakbinda en kvinna, sätta på henne en munkavle och lämna henne på en motorväg eller betyder det att hon har gjort detta själv?

I så fall hur?

Och inte minst, varför?


onsdag 30 november 2011

Ännu närmare nu...



Telefonsamtalet till avskummet förra månaden var ändå inte den sista pusselbiten söm föll på plats. Ett möte med en indian från Hollywood i fredags slutade med att det gjordes plats för en bit till...

Nytt i hyllorna



Graham Parker - Squeezing Out Sparks (1979)

Graham Parker - (The Real Macaw) (1983)

Graham Parker and The Rumour - Stick To Me (1979)

The Truth - Playground (1985)

Living In Texas - Cowboy Dream (1987)

Hela paketet inhandlat för den nätta summa av 75 kr.

tisdag 29 november 2011

Tragiskt...

Två av Degerfors IFs mest tongivande spelare de senaste åren, C. Wiktorsson och P. Samuelsson väljer att lämna DIF för att spela allsvenskt med den klubb vars namn Yorath inte nämner. Hela den här övergångscirkusen är som ett dåligt skämt, det är ett hån mot alla rövita supportrar och spelarna i fråga spottar sin egen status rakt i brunögat. OK för att man vill testa och se om man håller i allsvenskan, inget konstigt i det, men att man som dessa två så kallade degerforsare väljer den mest osexiga, motbjudande och intetsägande föreningen på planeten Tellus är inget annat än fullständigt oförståeligt och tragiskt...det finns ju trots allt femton (15!!!) andra allsvenska lag att välja på...!

lördag 29 oktober 2011

Nära nu...



Ett telefonsamtal till ett avskum var vad som behövdes för att få det som kan vara den sista pusselbiten på plats...det är nära nu...

FF = Fredagsfynd



Sex Pistols The Mini Album, en mini-LP från -88 med aldrig tidigare utgivna demoversioner av Submission, Seventeen, Satellite, I Wanna Be Me, Anarchy In The UK och No Feeling inspelade i juli -76. Det mesta låter bättre än vad man kunde hoppas, men versionen av Anarchy däremot är plattare än platt.

Jag stör mig dock stort på att en snubbe lyckades snappa en liveskiva med Anti Nowhere League rakt framför näsan på mig...

fredag 14 oktober 2011

The Times They Are a-Changin'

Karlstad har i alla år haft ord på sig att inte vara en fotbollsstad, utan en hockeystad...nu är den inte ens det...

onsdag 12 oktober 2011

18% räcker långt

Det räcker uppenbarligen långt med 18% degerforsare i ett fotbollslandslags startelva...

torsdag 6 oktober 2011

Inte den här gången heller II

Yorath kan bara besviket konstatera att Nobels litteraturpris inte heller den här gången gick till Colin Bateman...

Inte den här gången heller

Sveriges genom tidernas bästa fotbollsspelare fick aldrig chansen att lira på de riktigt stora arenorna där han hörde hemma. Nu har Ulf Ottosson tagit på sig uppdraget som tränare för Ängebäck BK och han kommer definitivt inte ta sig till San Siro, Nou Camp eller Elland Road den här gången heller...

FTF = Fina Torsdags Fynd



AC/DCs Back In Black och Motörheads liveskiva What´s Words Worth?, inspelad 1978 och släppt -83. 

Jag lånade ut Back In Black till Louis storebrorsa för nästan 30 (trettio!?) år sen och sen har jag inte sett röken av den skivan. I och med att mina förhoppningar om att någon gång få tillbaka den har minskat från år till år var det bara att plocka med den från källaren och det var absolut värt 70 spänn att bli av med ett irritationsmoment som har tärt på ens humör i snart tre decennier...

fredag 23 september 2011

FFFF = Fem Fina Fredags Fynd



Med stadiga steg och pengar på fickan klev jag nerför trappan, några minuter senare vacklade jag upp den samma utan en krona kvar men ändå med känslan av att vara rikare än när jag gick ner.

Dagens besök i källaren resulterade i att Yoraths AC/DC samling ökade från liten till det börjar ta sig. Tre av de tidigaste vinylerna (Den första, den fjärde och den femte) från de australiensiska riff-raffarna i vad som ser ut att vara i mer eller mindre ospelad skick.

Rain Dogs med Tom Waits är vad jag har förstått den skivan med Waits man ska ha om man endast ska äga ett av hans alster. Nu äger Yorath ett av hans alster och grymma Downtown Train ger det inköpet tummen upp alla gånger.

Call of the Wild, Disneyland After Darks första skiva från -86 då de var skandinaviens okrönta countrypunk-kungar och inte den hårdrocksparantes man senare döpte till DAD efter att Musse och Långben bestämde att Disneyland After Dark får man inte heta om man är ett danskt kopunk band...

onsdag 21 september 2011

Oss försäljare emellan

Salesman, salesman,
why don´t you sell me something?
Everybody wants a real deal.
Everybody wants a real deal.

Stan Ridgway

lördag 17 september 2011

6igt RöVitt!

Degerfors IF vägrar att släppa hänget på topptrion i Superettan. I dag fick ett chanslöst Jönköping Södra smaka på värmländsk effektivitet, spelglädje och champagnefotboll. DIF var totalt överlägsna och med en stekhet Peter Samuelsson (7 mål på de tre senaste matcherna, 2 i dag) i spetsen skickade man smålänningarna  hem med en  6-1 förlust som även kunde varit ännu större. Dock känns det lite onödigt att Jönköping tilläts trycka in en reducering på matchens sista spark, då Brian Edwards verkligen hade förtjänat att få hålla nollan denna på många sätt soliga lördagseftermiddag. Men det är egentligen endast av akademisk värde, 6-1 är 6-1, Degerfors ligger fortfarande fyra, det kvarstår 5 matcher för DIFs del och hösten 2011 kan bli hur spännande som helst...

En repris på 7 november -92 månne...?

fredag 16 september 2011

Det hörs!


Aqua-Lene erkänner i dagens VG att Aquas skivor spelades in i hasch-rus. Yorath är inte speciellt förvånad, man måste vara mer än stenad för att kunna spela in något som ens är i närheten så illa som det som Aqua på sin tid åstadkom.


X II



X - 4th of July (1987)

torsdag 15 september 2011

Piano smashing?

Loui och Yorath fotade någon gång kring 83/84 efter en tur till London där de rätta attiraljerna som synes inhandlades på Kings Road. Pianot klarade sig dock undan närkontakt med yxorna (som inte var från Kings Road) och såldes relativt oskadd, men aningen ostämd, några år senare...

W II



Wreckless Eric - A Pop Song (1980)

onsdag 14 september 2011

V II



Vice Squad - Stand Strong Stand Proud (1982)

tisdag 13 september 2011

U II



Union Carbide Productions - Be Myself Again (1991)

måndag 12 september 2011

Långtidsparkering



T II



Theraphy? - Teethgrinder (1992)

söndag 11 september 2011

S II



Screaming Blue Messiahs - Wild Blue Yonder (1986)

lördag 10 september 2011

Q II R II



Ramones - Sheena is a Punk Rocker (1977)

fredag 9 september 2011

P II



The Payolas - Jukebox (1980)

torsdag 8 september 2011

O II



The Olympic Sideburns - Have Love, Will Travel (1985)

onsdag 7 september 2011

N II



NineNineNine (999) - Homicide (1978)

tisdag 6 september 2011

M II



Motörhead - Ace of Spades (1980)

måndag 5 september 2011

L II



Lime spiders - Slave Girl (1984)

söndag 4 september 2011

K II



KSMB - Klockan 8 (1981)

lördag 3 september 2011

J II



Jet Black Berries - They Walk Among You (1984)

fredag 2 september 2011

I II



The Inmates - Mr. Unreliable (1979)

torsdag 1 september 2011

H II



Hard-ons - Where Did She Come From (1990)

onsdag 31 augusti 2011

G II



The Godfathers - I Want Everything (1986)

tisdag 30 augusti 2011

F II



Faith No More - We Care A Lot (1987)

måndag 29 augusti 2011

E II



Roky Erickson - Don´t Slander Me (1985)

söndag 28 augusti 2011

Modiga Yorath

Strax dax att kliva i gummistövlarna och bege sig ut i svampskogen till trots för att jag kollade den norska filmen Trolljegeren i går kväll. En film som fullt förståeligt blev framröstad som förra årets film av biopubliken i Norge.

Tufft att bege sig ensam ut i skogen när det uppenbarligen finns både Raglefanter och Dovregubber där ute...



D II



Dumdum Boys - Lunch i det grønne (1988)

lördag 27 augusti 2011

Good shit, great wrapping

Tog med mig denna sjuan från min favoritskivaffär i källaren i dag, västra Värmlands gamla punkhjältar E.A.T.E.R.s EP If Nothing´s Right...Go Left som spelades in i fjol. Döm av min glädje när jag sprätter plastförpackningen och inuti det påkostade, riktigt tjocka, utviksomslaget hittar en 7 tummare i spräcklig vinyl! Spräcklig vinyl är en högtidsstund för varje vinylälskare och då kvittar det egentligen hur det låter, men E.A.T.E.R årgång 2010 lider inte av några påtagliga ålderskrämpor utan de bränner av fem feta hardcore alster som allihop visar vart det berömda skåpet skall stå...




C II



The Clash - I Fought The Law (1979)

(Observera den strategiskt placerade flaggan)

fredag 26 augusti 2011

B II



Beasts of Bourbon - Psycho (1985)

torsdag 25 augusti 2011

A II



Angel City - Take a Long Line (1978)

The Return of the Alpha-Beat

Med respekt för Göbbgrinits återkommande besökare, som under de senaste två månaderna endast kunnat ta del av ynka fyra inlägg, kör Yorath från och med i dag en ny runda av det musikaliska alfabetet, så kanske även lite andra inlägg ramlar in av bara farten.

Först ut blir Angel City, eller The Angels som de het i sitt hemland Australien. En väl bevarad hemlighet för många, men Yorath har alltid haft sansen för deras riff-rock typ AC/DC light...

torsdag 11 augusti 2011

London´s Burning!



The Clash 1977

onsdag 20 juli 2011

Ärlighet varar längst?

När man påpekar för kassörskan i byns ende affär att hon missat att slå in en dosa snus á 40 riksdaler, kan man inte åtminstone förvänta sig ett "Tack" då...?

fredag 8 juli 2011

Kung av sand


Oj va hösten kom tidigt i år, tänkte Yorath och plockade redan förra helgen en halvfull platspåse med finfina kantareller. M tog direkt tag i saken, rensade, smörstekte och gjorde en pastasås vars doft i sig skulle rendera i minst ett par stjärnor i vilken Michelinguide som helst. 
Yorath fick, som första chefsplockare, förstås smaka innan alla andra och det blev tyvärr inte alls bra. Första tuggan lät som om man tuggade i sig krossad glas och så fortsatte det; varje munfull var hälften svamp / hälften grus och det vara bara att slänga skiten i den bruna papperspåsen. Grusade svampdrömmar om man säger så. Tråkigt värre, men Yorath kommer nog att söka revansch i svampskogen redan kommande helg....

söndag 3 juli 2011

FFF


Två vinyler blev även utbytet av fredagens besök i källaren.
UK Subs maxisingel Another Typical City (Involved In Another Typical Daydream) från -83. En parantes från Charlie Harper & Co. men med omslagsdesign av en viss Knox, misstänker att det kan vara samma Knox som var frontfigur i Vibrators och Fallen Angels.

The Pirates Skull Wars från -78. The Pirates var ett distinkt pubrockband som tveklöst inspirerade Bill Carter att bilda Screaming Blue Messiahs. Samma konsept; trio med bas, trummor och gitarr (Bill Carter spelade även han gitarr utan plektrum, precis som Mick Green i The Pirates) och ett jävla driv...

fredag 24 juni 2011

Äckligt men gott...



Midsommar. 
Sveriges riktiga, och ända, nationaldag.
Yorath sitter storögt bredvid och tittar på och förundras år efter år över att kraven inte är så stora här till lands. Ge folket en gräsplätt, ett fallosliknande mittpunkt och ett gäng små grodor så är lyckan total.
Ledigt, röda dagar och halleluja hela helgen.
Maten är heller inte så noga; några salta firrar, ett par potatisar, gräddfil och nåt grönt så är det dukat för festmåltid. Det ser inte mycket ut för världen men med rätt (flytande) tillbehör så blir det trots allt inte illa alls...

Säljande rubrik?

Bläddrar genom Mäklarbladet, en lokal gratistidning med bostadsannonser från olika mäklare. Fastnar vid en annons för en 2:a på Kvarnberget i Karlstad och tycker nog att de kunde ha slipat lite på rubriken: "2:A KVARNBERGET - TRIVSEL I TVÅAN".

lördag 18 juni 2011

Serieledare!



Strålande solsken, hyggligt med publik och seriefinal mot Brommapojkarna. Välförtjänt vinst med 1-0 till rövitt efter mål på straff av Klingberg och Degerfors IF är ensamma i topp av Superettan.
Det ser onekligen mycket bra ut nu....

fredag 10 juni 2011

FFF = Fina Fredags Fynd



Passade förstås på att besöka min favoritskivaffär efter tjejmaffians obligatoriska skolavslutning i dag. Hittade till min belåtenhet två stk vinyler jag inte kunde lämna lokalen utan; Sisters of Mercys dubbel LP Some Girls Wander by Mistake som innehåller Sisters samlade maxis mellan 80 - 83, däribland den fantastiska versionen av 1969 som nästan, men bara nästan, knäpper Iggy and the Stooges original på näsan.
Äntligen hittade jag även Alice Coopers Billion Dollar Babies, visserligen med en ful sticker-skada på omslaget, men jag skiter i det då det först och främst är den magnifika Sick Things jag vill åt.

torsdag 9 juni 2011

Intresseklubben antecknar

Kastade ett getöga på tidningsstället i affären nyss och fick således reda på att Bonde-Emma (eller vem fan det nu var) har skaffat egen lägenhet...

Nähä?


måndag 6 juni 2011

Dax för en 345:a



1/3 av säsongen har spelats och Degerfors IF får fira nationaldagen som nya serieledare i Superettan.
Ljuvligt.

lördag 4 juni 2011

18%

18% av Sveriges startelva i EM-kvalmatchen mot Moldavien i går har lärt sig spela boll i Degerfors IF.
Jag säger bara det.
Arton procent.

fredag 3 juni 2011

Mucho, mucho

M har, förståeligt nog, varit aningen missnöjd med Yotraths bidrag till hushållskassan den senaste tiden. Nu kanske det blir ändring på det, på fyra nätter den senaste veckan har jag nämligen gjort hur mycket deg som helst. Nu kanske det inte är just den sortens deg som M har efterlyst, men deg som deg säger jag och slänger på en rejäl klick grädde och ett marsipanlock till...

onsdag 1 juni 2011

Tjo va'de'e'livat i holken



Äntligen, efter ett par års väntan, har det blivit full fart i Yoraths fågelholk. Ett blåmespar jobbar för fullt i princip dygnet runt och de verkar rätt så nöjda med sitt val av bostad. Lite fundersam blir jag dock när jag läser att homosexualitet kan förekomma bland blåmesar, så vem vet, kanske är det arten Paras Caeruelus svar på Simon & Tomas som bygger bo i pilträdet.

lördag 21 maj 2011

Oss glappkäftar emellan

"Adolf var en präktig karl,
inte en jude fanns det kvar,
när alla judar dog av gas,
då var Adolf i extas.

GLAPPKÄFT
TÄNKER BARA PÅ DEG"

KSMB

Oss bagare emellan


En sockerbagare här bor i staden, 
han bakar kakor mest hela dagen. 
Han bakar stora, han bakar små, 
han bakar några med socker på. 

Alice Tegnér

fredag 13 maj 2011

Otippad reklam


Hittar denna reklam i en inredningstidning. En helsida med uppmaningen Häng Musik Uppåt Väggarna, med fyra specialramar för vinylomslag samt en väldigt trendig cykel lite så där lagom coolt uppställt mot väggen. Jag känner igen alla skivorna på bilden därför att de finns allihopa i min skivsamling, jag är inte speciellt förvånad över att skåda ett stk. Bowie, ett stk. Clash och ett stk. U2 på väggen men sista skivan däremot förväntade jag mig nog inte att hitta i en annons i Sköna Hem.
Angelic Upstarts klassiker 2,000,000 Voices från -81, ett saftigt  pungspark mot Thatcher-eran och den massarbetslöshet som följde i dess fotspår. Jag undrar om Mensi är klar över att hans steel-cap-alster figurerar som porr för inredningskåta svenskar...

måndag 9 maj 2011

We Are The Road Crew

Another backstage pass for you
Another tube of super glue
Another border to get through

I'm driving like a maniac
Driving way to hell and back
Another room a case to pack

We Are The Road Crew

Kilmister / Clarke / Taylor




lördag 30 april 2011

Status Quo, Abba och Yorath

Kollar en dokumentär om Streaplers, ett mediokert dansband som aldrig kommer vara något annat än ett mediokert dansband även om både nuvarande och före detta medlemmar som ett mantra upprepar att Streaplers var mer rock än många av genrens andra hoppfulla.
Jag hajar till när två av originalmedlemmerna, ett tvillingpar med identiska vithåriga peruker, berättar om en studio i Kungälv som de investerade alla sina intjänade pengar i. Studion hade haft besök av en rad olika celebriteter, både Abba och Staus Quo var där på sin tid och spelade in, innan studion gick i konkurs på sjuttiotalet någon gång för att senare återupplivas och drivas vidare av andra.

-Fan!, säger jag till M, den studion har jag varit i!

The Easter Bunnys, Yoraths första riktiga band, fick 1983, av någon anledning som fortfarande är högst oklar, för sig att en stor studio i Kungälv var det naturliga stället att spela in sin första (och enda) demotape. Studion var som sagt stor, den var onödigt dyr och inspelningen rattades av en kille som het Erik i förnamn och Lihm i efternamn, något vi tyckte var rätt så lustigt då en av Easter Bunnys medlemmar ansåg att Ramones Now I Wanna Sniff Some Glue inte bara var en låttitel utan mest av allt en uppmaning. (Herr Lihm skulle förövrigt några år senare dyka upp som pianist i...Vikingarna!?). Fyra låtar sattes på band under en helg, varav Lihm bidrog med piano på en, och ett par av titlarna var odödliga klassiker som Up From The Basement och Fucking On The Graveyard med textrader som kunde låta så här:

The winter is over
The summer is here
The kids from the basement
Is coming up for air


och

I saw her lay there
with a fly in her eye
I felt horny
And asked my self why?


(Jag får rodnande och lite lätt motvilligt erkänna att den senare är författad av ingen mindre än en Yorath med textförfattarambitioner)

Vi kopierade demon i fyra ex, alltså ett exemplar till varje bandmedlem och sedan åkte vi hem efter en hektisk helg i Kungälv utan vetskap om att både Status Quo och ABBA gjort samma sak några år tidigare. Yorath gav sedan en blöt kväll bort sitt exemplar av demotapen till en totalt ointresserad musikjournalist, vilket i sin tur förstås inte resulterade i någonting...


onsdag 27 april 2011

R.I.P. Poly Styrene



Drygt två veckor har gått sedan X-Ray Spex representerade bokstaven X här på Göbbgrinit.

I går kom beskedet att gruppens sångare, punkikonen Poly Styrene (Marian Joan Elliot-Said), har avlidit efter en tids sjukdom, endast 53 år gammal.

torsdag 21 april 2011

Riktig TV!

Annat är det med degerforsif.se's nya webb-tv satsning. De går ut stenhårt i sitt premiärprogram av Studio Valla med en längre intervju med tidernas bästa svenska fotbollsspelare och kryddar det hela med en prat med både M och en medlem ur tjejmaffian...

>> Studio Valla

SVT då...

Degerfors IF har spelat två matcher i årets superetta med med en hygglig utdelning så långt, bortavinst i premiären och kryss i den första matchen hemma på Valla, fortsätter de att snitta två pinnar per match så blir det förstås halleluja hela dan...MEN...SVTs värmlandsredaktion har totalt ignorerat detta och inte nämnt DIFs serieöppning med så mycket som en nysning. Locket på och total tystnad har varit melodin...förutom i går, då var det minsann läge att skylta med ett rövitt resultat i rutan. Skadeglatt rapporterades det att DIF åkte ur ur svenska cupen mot ett div 1 lag från väst-sverige...

Yorath funderar förstås på att slå sin gamla bandmate Urino en signal och be honom att styra upp ett och annat på den där redaktionen...

lördag 16 april 2011

Statistik

Lite nördstatistik från första rundan av The Alpha-Beat.

66,6 % (16/24) av låtarna är brittiska.

20,8 % (5/24) är amerikanska.

4,1 % (1/24) är norska.

4,1 % (1/24) är svenska.

4,1 % (1/24) är australiensiska.

10 bidrag (41,6%) härstammar från 70-talet och 14 alster (58,3%) släpptes på 80-talet (vilket understryker vad jag alltid har sagt: 80-talet har ett oförtjänt dåligt rykte när det handlar om musik).

New York Dolls hade den äldsta låten med Jet Boy från -73 och Thåström bjöd på den färskaste varan med Alla Vill Till Himlen från -89.

onsdag 13 april 2011

Z

Se Q

tisdag 12 april 2011

Y


Yachts - Yachting type (1979)

måndag 11 april 2011

X



X-Ray Spex - Identity (1978)

söndag 10 april 2011

Bra start!

Slutsignalen gick precis på Valhalla i Gbg och Degerfors tog tre feta i premiären. Efter att ha kollat matchen mot Qviding på nätet kan jag konstatera att det inte var något fotbollsfyrverkeri som bjöds, men det är trots allt mindre viktigt. 1-0 till DIF efter mål av C. Lallet och vinst i säsongens första match. Mumma!

W



Wall of Voodoo - Mexican Radio (1982)

lördag 9 april 2011

STHLM i mitt ♥

"Staden kläs i rött och vitt" lyder en rubrik i dagens DN som syftar på att huvudstaden skall fräschas upp med tiotusentals röda och vita vårblommor. Yorath applåderar förstås färgvalet, the shit is rött och vitt som vi säger här i byn, och jag får erkänna att vid första anblick trodde jag att artikeln handlade om Göteborg, det är ju där som Degerfors IF spelar sin premiärmatch i årets superetta i morgon...

V



The Vibrators - automatic Lover (1978)

fredag 8 april 2011

U



U.K. Subs - Tomorrows Girls (1979)

torsdag 7 april 2011

T



Thåström - Alla Vill Till Himlen (1989)

onsdag 6 april 2011

S



Stiff Little Fingers - Gotta Getaway (1980)

tisdag 5 april 2011

R



The Replacements - Bastards of Young (1985)

måndag 4 april 2011

Q

Oj vad tomt det var under Q i skivhyllan...

söndag 3 april 2011

P



Psychedelic Furs - Sister Europe (1980)

lördag 2 april 2011

Dagens Johanna

Johanna Reimers i Expressen fortsätter att sprida sina visdomsord i lördagspanelen:

4. Vilket lag hejar du på i hockeyns SM-Final?

- Jag vet inte hur många gånger jag ska behöva upprepa det här: Jag hejar bara på ett lag och det är Degerfors.

O



The Only Ones - Another Girl, Another Planet (1978)

fredag 1 april 2011

N



New York Dolls - Jet Boy (1973)

torsdag 31 mars 2011

M



The Members - Sound of the Suburbs (1979)

onsdag 30 mars 2011

L



Lords of the New Church - New Church (1982)

tisdag 29 mars 2011

K



Killing Joke - Let's All Go (To The Fire Dances) (1983)

måndag 28 mars 2011

J



The Jam - Going Underground (1980)

söndag 27 mars 2011

I



Iggy Pop - I'm Bored (1979)

lördag 26 mars 2011

Uppe med tuppen?

Det ryktas på byn att Strandlund börjat snickra på ett hönshus efter att ha lagt ett seriöst bud på den här rackarn...

H



Hitmen - I Don't Mind (1981)

fredag 25 mars 2011

Den nya folksjukdomen

Vi skriver 2011 och varenda jävel har en mobiltelefon och då helst så high-tec som möjligt med funktioner som var sci-fi-utopi för bara några få år sen.
Men ändå så är det stört omöjligt att få tag i folk!
Antingen så svarar de inte, och då skiter de förstås att ringa upp till trots för att de ser att någon har sökt dom, eller så är det upptaget vilket ter sig märkligt i och med att de aldrig svarar när det ringer. En annan variant är att skicka ett SMS som svar och meddela att man är upptagen men ringer tillbaks sen, vilket dom förstås inte gör.
Det här är en jävla epedemi, folk ska vara så in i helvete tillgängliga hela tiden och det skall kommuniceras via Fejan och Twitter och Skype och bloggar och SMS och MSN och fan vet vad, men att svara i sina telefoner med vilka man kan både fejsbocka, kvittra, skajpa, blogga, essemmessa och emmessenna, det är tydligen förbannat svårt!

G



GBH - Give Me Fire (1982)

torsdag 24 mars 2011

F



The Fuzztones - Ward 81 (1985)

onsdag 23 mars 2011

E



Eddie and the Hot Rods - Life on the Line (1977)

tisdag 22 mars 2011

D



de Press - Bo Jo Cie Kochom (1981)

måndag 21 mars 2011

C


The Cramps - Garbageman (1980)

söndag 20 mars 2011

B



The Beat - Mirror in the Bathroom (1980)

lördag 19 mars 2011

18-mar-2011. 20:20


Stefan Sundström, Café August

A


Först ut, Angelic Upstarts - Teenage Warning från -79. Producerad av Jimmy Pursey, Sham 69.

fredag 18 mars 2011

Dvärgen har talat...

Fick ett mail från min goda vän Dvärgen här om dagen där han uppmanade mig att sprida min eminenta musiksmak genom att lägga ut YouTube klipp på saker som jag spelade för honom på den tiden vid bodde grannar. En rätt så bra idé har jag kommit fram till att det är, så från och med nu så kommer jag att presentera mina musikaliska preferenser i alfabetisk ordning, precis så som vinylen står i hyllorna.
Av naturliga skäl så kommer jag att skippa Ä,Ö och Å och möjligen slår jag i hop V och W, det får vi se när jag kommer så långt...
Jag kommer att köra ett band/artist i taget på varje bokstav och sen börja om när jag gått genom hela alfabetet...så håll ut, i morgon smäller det igång med förstaman ut på A, jag hinner inte lägga upp det nu för i kväll vankas Stefan Sundström på Café August...

Man vet...

...att åldern börjar ta ut sin rätt när man måste hitta sina läsglasögon innan man kan sätta sig och skriva ett blogginlägg....

fredag 11 mars 2011

En person, två identiteter XIX


Håkan Juholt, blivande partiledare S.
Kajan, Hipp Hipp

tisdag 8 mars 2011

En person, två identiteter XVIII


Anders Olsson, Simmare
Jonas Frögren, Färjestad BK

lördag 5 mars 2011

Dagens Johanna

Yorath har citerat Expressens sportkrönikör Johanna Reimers tidigare och kan inte låta bli att göra det i dag igen. Första frågan till lördagspanelen i dagens tidning :

En månad till allsvenska premiären - vad ser du mest fram emot?

Reimers:
Jag ser mest fram emot höstens allra sista omgångar då det står klart att Degerfors gjort en makalös säsong och återvänder till allsvenskan för första gången sedan 1997.


Word!

Träffade ni någon ni känner?

Backen låg som en vit dröm och väntade på oss, en nypistad autostrada med orörd manchesterspår som badade i påsksol fast det bara var i början av mars. Vi var som vanligt först i pisten, det vara bara M, Yorath och Tjejmaffian som syntes till och det vara bara att släppa på, utnyttja fallhöjden för att få upp en riktig bra fart och njuta av långa  sköna carvingsvängar.
Sen så gick solen i moln.
Jävlar vad det small!
Om vem som först körde in i vem tvistar fortfarande de lärda, men att M och Yorath körde in i varann finns det ingen tvekan om. Drömåket slutade i ett moln av snö med skidorna utspridda över hela backen, ett par krossade skidglasögon, en rejäl blåtira och ett trasigt knä som följd.



fredag 25 februari 2011

Oss barnlösa emellan

"Everyone worth knowing knows exactly where they were when they heard Joe Strummer was dead.
I know exactly where I was.
I was sitting in a private room in a private hospital, trying to wank into a cup."
Colin Bateman, Driving Big Davie

Realisation


Svängde mina lurviga inom Akademibokhandeln och bokrean idag och gick ut därifrån med en riktigt tung påse. Inte för att jag köpte på mig en hel hög med reaböcker som kommer att stå olästa och dammiga i bokhyllan ett bra tag. Nej, det fick räcka med två alster från rean i år, men båda är rejäla tegelstenar på över 600 sidor vardera och nog inget man trycker i sig på en helg;
"Redemtion Song, The Definitive Biography of Joe Strummer" av Chris Salewics, tidigare musikjournalist i New Musical Express och "England´s Dreaming" av John Savage som på sin tid skrev för NME´s konkurrenter Sounds och Melody Maker.

tisdag 15 februari 2011

Tack för inget, Nöjesfabriken!

Funderar du på att besöka Nöjesfabriken i Karlstad den närmaste tiden och kolla ett band du gillar på nära håll (Läs: Så nära scenen du kan komma)?
Tips från coachen: Gör inte det.
Nöjesfabriken har av någon anledning mobiliserat med en vakstyrka som består av övernitiska hjärndöda gorillor med grava attitydproblem, ett gäng idioter som endast är ute efter att plocka bort personer som gör det som är rätt så vanligt på en konsert, som står framför scenen och diggar.
En näve i luften?
Headbanga?
Poga lite?
Vicka med lilltån i takt med musiken?
Glöm det!
Bete dig inte så på Nöjesfabriken för då kommer övertända Bill och steroidstinna Bull och slänger ut dig! Med huvudet före! Och allra helst vill de köra din axel in i en vägg på vägen ut så att du inte glömmer närkontakten med Bill och Bull i första taget.
Nej, Nöjesfabriken, skippa rockkonserter i framtiden, håll er till taskiga julshower, bowling och lekland.

lördag 12 februari 2011

Dax för Sator!

Gamla hjältar rider igen: Yorath ser mycket fram emot vad jag förväntar mig bli ett kärt återseende med Borlänges genom tiderna största i kväll.
Hoppas bara att de kör I´m Gone från Stereo (1995), en fulländad popdänga i all sin enkelhet och en av få låtar som kan få Yorath att kasta sig ut i en hämningslös dans på vardagsrumsgolvet.

Lyssna själv så förstår ni vad jag menar: http://open.spotify.com/track/0WuLRBa0q9caGVobbIqLsI

fredag 11 februari 2011

Tuffingar!

De tuffaste idrottsmännen är enligt Yorath backhopparna som utan fruktan eller nerver kastar sig utför backar höga som torn för att sedan sväva över 200 meter med skidor på benen.
I videon nedan får vi via hjälmkamera följa med på ett hopp på 192 meter i den nybyggda backen i Vikersund, Norge.

Yorath hade på sin tid ett personligt rekord på 16 meter i en 20 metersbacke, inte så långt kanske men i dag skulle nog det kvalificera till en plats i den svenska landslagstruppen så här inför VM...


torsdag 10 februari 2011

Bra Jobbat!

Biljettblunder kostade 130 000 kr   
                                        
Svenska skidförbundet köpte vip-biljetter till VM i Norge senare i    
månaden. Problemet är att biljetterna inte gällde populära herrstafetten    
utan damernas backhoppning.           
                                        
-Vi gjorde en liten tabbe och beställde fel, säger marknadschefen   
Fredrik Hallstensson till VG.         
                                        
De 50 biljetterna kostade motsvarande  130 000 kronor."
SVT-text

Grattis grabben, du har lyckats!

onsdag 9 februari 2011

Ironi någon?

Det förra inlägget var förstås ironiskt, i "bött", och jag hoppas verkligen att ingen tog mig på allvar. För att kompensera eventuella attacker av svårartade hyperneuroakustiska diafragmakontravibrationer bjuder jag på ett klipp av gravt underskattade Eighties Matchbox B-Line Disaster från Brighton, som förövrigt nyss släppt en ny skiva.

söndag 6 februari 2011

Björkman for president!

Kollade in MF igår, mest för att få mina fördomar bekräftade om att spektaklet är skit och inget annat, men aldrig har jag väl blivit så positivt överraskad. FY FAN VAD BRA DET VAR! Från första anslaget i första låten så förstod man att här var vi med om något historiskt, något revolterande och unikt. Vartenda bidrag visade sig vara en blivande klassiker, långt ifrån det sedvanliga svensson-tråket som annars har varit melodifestivalens kännetecken. Det ena bidraget slog ihjäl det andra med originalitet, nyskapande och klass och Christer Björkman visade att han verkligen har näsa för kvalitet och storstilad underhållning. Glöm Rolling Stones, skippa The Clash och bränn Motörheads skivor på bål för nu har Dilba, Danny och de andra giganterna satt sådana rejält djupa avtryck i musikhistorien att ingen någonsin kommer att kunna närma sig dessa utan att först gå ned på alla fyra och buga djupt i en hämningslös och innerlig hyllning. Yorath kan knappt bärga sig till nästa lördag men även om det knappast kan bli bättre så kan vi ju alltid hoppas att det kan bli nästan lika bra...

Dock vore det kul om Henrik Schyfferts indian Rakade Bävern kunde få göra en aldrig så liten comeback i melodifestivalen, då ett bidrag från den ironiska generationen faktiskt kan lyfta även det redan fulländade...

måndag 31 januari 2011

Skön lördag, gott vin

Skön lördag med trevligt sällskap, god mat och äntligen tillfälle att smaka en flaska Motörhead Shiraz som Strandlund hade den goda smaken att bjuda på. Vårtvinet uppfyllde alla förväntningar och kittlade skönt i gommen, tydligen skall vinet vara på gång in i bolagets standardsortiment och det ser vi förstås fram emot...

torsdag 27 januari 2011

Fem

5 år med kravmärkt lycka, kärlek, skratt, lek, allvar och njutning.
Den 27 januari 2006 öppnades dörren och Yorath tog klivet in i en ny dimension.
Tack M!

onsdag 26 januari 2011

Schyfferts villaliv

Yorath har alltid haft sansen för Henrik Schyffert, Den Ironiska Generationens Grand Old Man, och hans  humor. Inte blev det sämre efter att ha läst hans svar på frågorna i spalten Jag & huset i senaste Vi i Villa:


Familj: Bea, Janne och Ove.
Bor: Trähus på 142 kvadrat i Bromma utanför Stockholm.
Drömprojekt hemma: Montera in hemligt kassaskåp bakom tavla i vardagsrummet.
Roligaste huspyssel: Laga mat på fredagen och lyssna på gammal post-punk jättehögt.
Tråkigaste: The lego-på-golvet blues.
Inredningsstil: Rysk gasmiljonär på dekis.
Favoritfärg hemma: Jaktgrönt.
Snyggt på golvet: Amerikansk heltäckningsmatta.
Bästa städprylen: Inte städ, men avfallskvarnen är helt fantastisk.
Skulle aldrig ha hemma: Stöldgods. Det förvarar man på landet.
Bästa förvaringstips: Släng grejorna. På riktigt. Släng det!
Favoritplats i trädgården: På bastutrappan.
Drömprojekt ute: Helikopterplatta.
Roligaste trädgårdssysslan: Bära vatten till bastun. Allt basturelaterat.
Tråkigaste: Plocka äpplen från gräsmattan. det tar ALDRIG slut.
Odlar helst: Mossa tydligen.
Bästa trägårdstips: Asfaltera.
Favoritverktyg i trädgården: Motorsåg Husqvarna 440-e
Bästa elverktyget: iPod spelare.
Stolt över: Min avslappnade inställning.
Skäms för: Min alltför avslappnade inställning.
Vem gör vad hemma: Jag gör nästan allt husrelaterat. Resten av familjen gör det viktiga.
Bäst med att bo i hus: Kunna stycka ett rådjur i källaren utan fråga grannarna.
Sämst med att bo i hus: Bil till allt. Hela tiden. Väldigt trött på det.

tisdag 18 januari 2011

Oss bowlare emellan

"Take the skinheads bowling
Take them bowling
Take the skinheads bowling
Take them bowling"
Camper Van Beethoven

onsdag 12 januari 2011

Bör ses



Hurvida dokumentären Lemmy - 49% Motherf*cker, 51% Son of a B*tch - The Movie avslöjar mysteriet med den försvunna T-Shirten är tveksamt men det känns helt klart som en rulle värt att spendera ett par ögon och öron på...

Sig själv närmast...

"OS-hopp flyr naturkatastrofen      
                                        
Sportskytten Jonas Jacobsson har hamnat mitt i en naturkatastrof. Nu tvingas han fly vattenmassorna i Brisbane vilket stör hans OS-satsning.
                                        
Jonas Jacobsson reste till Australien för att träna inför världscuptävlingarna i Sydney med drömmen om en OS-plats. Nu kan han tvingas fly från översvämningarna. Ett störningsmoment inför OS i London.
                                        
Den 45-årige sportskytten förklarar läget. -Det stör min uppladdning, det är inte alls bra, säger Jacobsson till SVT-sport. Jacobsson har tagit 27 medaljer i Paralympics. 
           
svt.se/sport"

Yorath kan bara hålla med, det här var verkligen inte alls bra Jonas, speciellt om man jämför med vad de tiotusentals invånarna i Brisbane som har fått lämna sina hem och ägodelar, samt vad anhöriga till de 20 som omkommit, känner just nu... 

fredag 7 januari 2011

Vinterland