torsdag 29 april 2010

Vem kom först?

Nu är dom igång igen, Biff alá Bull och hans kompisar. 
SVT avslöjar i en dokumentär, Vargkriget, nu på söndag ett hemligt nätverk av skjutkåta så kallade jägare som gett sig fan på att utrota vargen ur de värmländska skogarna.
I trailern inför programmet säger de sig värna om den svenska faunan genom att slakta alla vargar de kommer åt, antingen det sker med avsågade älgstudsare, eller som i några fall när de fångar in vargen i hemmasnickrade fällor för att sedan ladda bössan och arkebusera djuren. Vidare säger Biff att han som landsortsbo inte har något val, då det endast är de så kallade vargälskarna som favoriseras här i landet.
Vilka val är det vi pratar om då?
Har man  inte gjort ett val när man bestämmer sig för att satsa på får eller andra importerade djur i ett landskap där vargen har varit ett naturligt inslag i faunan sedan långt innan det skrivna ordet, för att sedan lämna sitt boskap vind för våg och bli förvånad när man hittar ett eller flera djur rivna av varg, eller björn för den sakens skull.
När Biff alá Bull och hans sheriffer står och bröstar upp sig i TV med rånarluva, pixlerad ansikte samt förvrängd röst och säger att de som motarbetar deras sak skall komma att möta samma öde som den förhatliga vargen, vilket på ren svenska betyder att en kula i skallen är en bra lösning på detta problemet, och säkert alla andra problem de måtte stöta på, då förstår man ju att här har vi att göra med inget annat än ett gäng fega ynkryggar som aldrig fick leka cowboys och indianer när de var småpojkar...
Så till dig Biff har Yorath en aldrig så liten fråga;
Vem kom först? Du eller vargen...?

Inga kommentarer: