lördag 3 december 2011

Suicide Syndicate - Bad Wolfes Eat Small Pigs

Sedan Dregen blev folkkär packmopedist och Nicke Borg pissade på allt Backyard Babies låtsades stå för genom sitt deltagande i melodifestivalen har det funnits en ledig plats i anfallet hos Sveriges mangel-rock landslag. Ett gäng lirare som utan tvekan har kapacitet att fylla den lucka i startelvan som uppstod efter bakgårdsgrabbarnas tack-och-hej-till-allt-som-heter-credibilitet-och-trovärdighet är Suicide Syndicate från Malmö.

Självmordssyndikatet har det mesta som skall till för att Yorath skall göra vågen framför högtalarna när stiftet jobbar sig genom bandets debutskiva Bad Wolfes Eat Small Pigs; rätt look, rätt attityd och ett gäng riktigt bra låtar. Att skivan finns på vinyl är ett självklart plus och att det snattas oblygt från både Lords Of The New Church och Chron Gen är heller inget minus, för här handlar det inte om stöld utan om några riktigt bra exempel på hur man förvaltar god smak på rätt sätt.

Bad Wolfes Eat Small Pigs klart bästa spår är Dead Generation och Love Hurts där influenserna från Lords och Chron Gen är mer än påtagliga, resten av låtarna skäms inte heller för sig förutom skivans sista spår; covern på Where The Wild Roses Grown ( Nick Cave - Kylie Minouge) med gästspel av "The Queen of Punkrock" (Eh...Beki Bondage någon?) Texas Terri, där det tyvärr tar tvärstopp.

Även om magplasket på slutet drar ner helhetsintrycket en aning är Bad Wolfes Eat Small Pigs ett  givet alternativ under granen till den som önskar sig riktigt hårda klappar.

Inga kommentarer: